Mooie impuls voor kinderen in de opvang

Kinderen in de opvang geven aan het buiten spelen en contact met dieren te missen. Bovendien is er wetenschappelijk bewijs dat natuurcontact helpt met het verwerken van nare ervaringen en stress.

“Als je verdrietig bent en je aait een diertje, word je rustiger”. Meisje 12 jaar, vrouwenopvang

Kinderpostzegels heeft een bijdrage gekregen van de Nationale Postcodeloterij om projecten rondom natuur en dieren op te gaan zetten bij vrouwenopvang- en maatschappelijke opvangorganisaties. Concreet betekent dit dat Kinderpostzegels financiering heeft gekregen om op 50 locaties ‘helende’ natuurspeeltuinen of -moestuinen aan te leggen en/of dierenactiviteiten te realiseren. Dit doet Kinderpostzegels in samenwerking met de Federatie Opvang, IVN Instituut voor natuureducatie, de Hogeschool Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Huisje Boompje Beestje
Het project Huisje Boompje Beestje betekent voor de instellingen een positieve verandering in de manier van werken met kinderen. In het kader van Huisje Boompje Beestje vroeg Moviera voor 3 projecten een aanvraag in. De ‘Dierenpowerclub’ in Apeldoorn, ‘In de natuur voel je je beter’ in Oosterbeek en ‘De makkelijke Moestuin in Utrecht’ ontvangen alle 3 een bijdrage!

Een mooie impuls
Dankzij de bijdragen kunnen vrouwen en kinderen op de opvanglocaties samen groenten en kruiden telen en hiermee koken. Er wordt samen gewerkt in de moestuin en geluncht tussen al het nieuwe groen. Er kan gespeeld worden op nieuwe speelelementen en insecten worden bestudeerd. Ook dieren spelen een belangrijke rol op een van de locaties. Dit is een fantastische ontwikkeling die de kinderen in de opvang positieve energie geeft.

Terug naar nieuwsoverzicht