Huiselijk geweld melden

Huiselijk geweld is nooit normaal. Het is verboden en strafbaar. We weten dat het heel schadelijk is en dat het bijna nooit vanzelf stopt. Daarom is het belangrijk dat u huiselijk geweld meldt.

Bent u zelf slachtoffer van huiselijk geweld?

Bel ons dan op 088 3 744 744. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. We luisteren naar u, en geven u informatie en advies. Samen kijken we naar wat er nodig is om het geweld te stoppen. Indien nodig maken wij een afspraak voor een risicoscreening. Vervolgens kijken wij of hulp van Moviera passend is.

Is iemand in uw omgeving slachtoffer van huiselijk geweld?

Bijvoorbeeld uw buren, uw kind, uw vader of moeder, een vriend of familielid? Ook dan is het goed als u het meldt. U kunt 7 dagen per week 24 uur per dag bellen met meldpunt Veilig Thuis.  Het telefoonnummer is 0800 2000. Vaak is een slachtoffer bang om zelf hulp te zoeken. Dan is het fijn als iemand anders het doet.

Weet u niet zeker of iemand slachtoffer is van huiselijk geweld? Maar denkt u het wel? Ook dan kunt u Veilig Thuis bellen. U mag ook altijd ons bellen op nummer 088-3744 744. Wij luisteren naar uw verhaal en kunnen u verder helpen.

Gebruikt u zelf huiselijk geweld?

Het kan ook zijn dat u zelf geweld gebruikt. Misschien wilt u ermee stoppen maar lukt het u niet. Ook dan kunt u hulp van ons krijgen. Bel ons op nummer 088 3 744 744. Samen kijken we hoe we u het beste kunnen helpen.

Huiselijk geweld anoniem melden

Misschien vindt u het moeilijk om te bellen. Of bent u bang dat iemand erachter komt. U kunt huiselijk geweld ook anoniem melden bij Veilig Thuis. Dit betekent dat u het meldt zonder te zeggen wie u bent. Veilig Thuis is bereikbaar via 0800 2000.

Wanneer belt u de politie?

U belt nummer 112 in geval van nood. Bijvoorbeeld als u ernstig geweld ziet. Of als u door geweld ernstig gewond bent geraakt. Soms adviseren wij mensen om aangifte te doen bij de politie. Bijvoorbeeld als er geweld tegen u wordt gebruikt. Geweld dat heel ernstig is. Of geweld dat maar niet ophoudt.

Vind u het fijn als wij contact met u opnemen?

Laat dan uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.