Search
Close this search box.

Ambulante hulpverlening: hulp thuis of op locatie

Wil jij het geweld thuis stoppen, maar ben je niet in direct gevaar? Dan kunnen we jou thuis of op een andere (opvang)locatie van Moviera helpen. Dat kan alleen, maar ook samen met jouw partner en kinderen. Je kunt dan gewoon thuis blijven wonen. We noemen dit ambulante hulpverlening. Wanneer de situatie thuis te onveilig is, kun je hulp krijgen in de opvang

Wat is ambulante hulpverlening?

Ambulant betekent zonder vaste plaats. Wij proberen jou, als dat veilig is, zoveel mogelijk thuis te helpen bij het stoppen van geweld. Moviera biedt ambulante hulp in de hele regio Gelderland en in een deel van Utrecht. 

Welke hulp wij bij jou thuis aanbieden

Er zijn verschillende manieren waarop Moviera jou, jouw partner en jouw kinderen thuis kan helpen. Nadat je een intake gesprek met één van onze hulpverleners gehad hebt, doet de hulpverlener jou een voorstel. Dit voorstel is een traject dat het beste bij jouw situatie past. Bijvoorbeeld:

  • Toekomst Zonder Geweld is één-op-één ondersteuning om huiselijk geweld aan te pakken. Je krijgt inzicht in jouw eigen situatie en krijgt hulp om de patronen van geweld te doorbreken. 
  • AWARE staat voor Abused Women Active Response Emergency. Aware is een persoonlijk alarmsysteem voor mensen die te maken hebben met ernstige belaging of stalking.
  • Samen Geweldloos Verder is een begeleidingstraject voor beide partners om het geweld binnen het gezin te stoppen en de relatie te herstellen.
  • Ouderschap Blijft zet kinderen en ouderschap centraal. Hoe geef je het ouderschap vorm nadat de relatie eindigt? Moviera helpt jullie daarbij. 
  • Bij Take a Break wordt jouw hele gezin in ongeveer 8 weken tijd begeleid om het geweld in huis te stoppen. Daarvoor krijgt ieder gezinslid een eigen hulpverlener toegewezen. 

Niet ambulante trajecten

Er zijn ook andere vormen van hulp door Moviera thuis of op een andere locatie. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Samen doorbreken we de cirkel van geweld. Hoe we dat doen? Dat lees je in deze verhalen.

José
Slachtoffer
Johanna
Slachtoffer
Aldine
Ervaringsdeskundige
Kunnen wij je helpen? Laat ons jou bellen.