Moviera wil veiligheid in gezinnen en relaties duurzaam herstellen, kans op herhaling van geweld en misbruik verkleinen en werkt aan herstel om terugval te voorkomen

Onze kernwaarden

Moviera zet zich in voor het voorkomen, bestrijden en stoppen van huiselijk geweld. Dit doen wij met een flinke dosis lef en op een verantwoordelijke en innovatieve manier. We zijn vasthoudend en doen dingen met een no-nonsense houding.

Inzet op preventie

Wij zetten stevig in op voorlichting en preventie. Want dat is hard nodig, naast directe hulp en opvang. We houden ons bezig met alles wat komt kijken bij een doeltreffende aanpak van huiselijk geweld. Denk daarbij niet alleen aan voorlichting en preventie, opvang en begeleiding maar ook aan signalering en registratie en het ontwikkelen van expertise.

Moviera in cijfers

2.800

Telefoongesprekken

In 2023 kwamen ongeveer 2.800 telefoontjes binnen bij Moviera. Ruim 20% meer dan in 2022.

1.340

Intakes en trajecten

1340 daarvan resulteerden in intakes en trajecten. Hierbij begeleiden wij cliënten naar herstel en een duurzame toekomst zonder geweld.

775

Consultatie en advies

In de overige gesprekken gaven onze collega's informatie en advies. Ook verwezen we door naar ketenpartners.
Meer cijfers over opvang, trajecten en financiën lees je in deze infographic.

Onze speerpunten

Moviera richt zich op 9 speerpunten: we zetten de cliënt centraal, doen alles in partnerschap met organisaties en gemeenten, maken gebruik van ervaringsdeskundigheid, zijn expert op het gebied van huiselijk geweld, eergerelateerd geweld en mensenhandel, we zijn resultaatverantwoordelijk, we zijn een efficiënt werkende organisatie die financieel gezond blijft, we zorgen continu voor innovatie van onze dienstverlening en maken hierbij gebruik van de inzet van vrijwilligers

Veiligheid en herstel

Kwaliteit en effectiviteit van de hulp staan centraal; dat doen we door de cliënt te helpen te herstellen van het geweld, diens krachten te versterken en sociale contacten in te schakelen om zo weer een veilig leven op te bouwen.
In de begeleiding van cliënten streeft Moviera ernaar dat zij binnen afzienbare tijd (weer) zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in een veilige situatie.

Specialisten

Alle medewerkers van Moviera zijn specialisten. Onze hulpverleners begeleiden de cliënten volgens een individueel plan dat samen met hen is vastgesteld. Er is sprake van maatwerk: we streven naar een voor de cliënt zo passend mogelijke begeleiding. Pedagogische medewerkers begeleiden de kinderen en geven opvoedingshulp en -advies aan hun ouders. Ook zijn er speciale medewerkers om cliënten te helpen met ingewikkelde financiële of juridische problemen.

Onze locaties

Steun Moviera door middel van een bijdrage of donatie.

Steunfonds Moviera

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.