Search
Close this search box.

Opvang

Wat is opvang?

Ben je thuis in gevaar? Dan biedt Moviera veilig onderdak in de opvang aan vrouwen, mannen, non-binaire personen en kinderen. 

In de opvang ga jij samen met hulpverleners aan de slag om ervoor te zorgen dat je weer veilig kunt wonen en leven. Verblijf in de opvang is vrijwillig. 

Opvang bij Moviera

In de opvang kom jij eerst terecht in de ‘crisisopvang’. Het snel herstellen van jouw veiligheid is voor ons het meest belangrijk. Daarna bepalen we samen met jou het vervolg. Bijvoorbeeld:

  • Terug naar jouw partner en samen hulp krijgen.
  • Door naar een vervolgopvang bij Moviera of ergens anders.
  • Naar een andere locatie, zonder jouw (ex-)partner.

Eigen ruimte en gedeelde voorzieningen

Naar de opvang komen is spannend. Vroeger kwam je terecht in een blijf-van-mijn-lijfhuis, waar je veel voorzieningen moest delen. Tegenwoordig ziet de opvang er heel anders uit. 

Je krijgt een eigen woonkamer en slaapkamer, waar je weer tot rust kunt komen in een veilig omgeving. Er zijn ruimtes waar je samen met anderen kunt samen komen om te praten, te ontspannen of leuke activiteiten te doen. Zoals even een kopje koffie drinken. 

Regio’s

Moviera biedt hulp in de regio’s Utrecht en Gelderland. Wij werken vanuit Oranje Huis Utrecht, Oranje Huis Gelderland (in Arnhem), de opvang in Nijmegen en de opvang in Apeldoorn.

Samen doorbreken we de cirkel van geweld. Hoe we dat doen? Dat lees je in deze verhalen.

Nina en haar man volgden het traject Samen Geweldloos verder om een einde aan huiselijk

Na dertien jaar begint Johanna nu aan een leven waarin zij zelf de regie heeft

Aldine deelt haar verhaal over huiselijk geweld “Door mijn eigen ervaring kan ik slachtoffers hoop

Kunnen wij je helpen? Laat ons jou bellen.