Search
Close this search box.
Moviera biedt verschillende soorten hulp. Dat doen wij in vanuit 4 locaties in Gelderland en in Utrecht.

Oranje Huis Utrecht

Op 29 april 2022 opende Moviera officieel het Oranje Huis in Utrecht, aan de Verlengde Houtrakgracht 596 in (Parkwijk, Leidsche Rijn). Hier bieden we (nood)opvang aan cliënten en kinderen op die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld of mensenhandel. We bieden vanuit deze locatie ook ambulante hulp: hulp thuis of op een andere locatie.

De cliënten hebben allemaal een eigen woon- en slaapunit. Er is ruimte voor ongeveer 40 volwassenen en 50 kinderen. Naast de eigen units voor cliënten zijn er gezamenlijke ruimtes om samen te komen voor koffie of een activiteit. Er is ook een tuin en een crèche. In het beveiligde pand zijn 24 uur per dag professionals aanwezig. 

Zoek je hulp voor jouzelf? Je kunt alleen of samen met jouw partner en kinderen bij ons terecht. Bij jou thuis, in de opvang of op een andere locatie.

Heb jij als man te maken met huiselijk geweld door een partner of familielid? Je hoeft je niet te schamen. Onze collega’s helpen jou (en jouw kinderen) graag.

Als LHBTIQ+ slachtoffer van geweld kan het extra uitdagend zijn om de juiste hulp te vinden. Wij helpen jou graag op weg naar de hulpverlening die bij jou past.

Ben je tussen de 17 en 24 jaar oud en zwanger of heb je een jong kind? Dan kun je bij ons terecht. Wij helpen je om je leven weer te organiseren.

1 op de 20 ouderen wordt slachtoffer van ouderenmishandeling. Lees wat jij kunt doen wanneer je te maken krijgt met geweld of uitbuiting.

Vind jij het moeilijk om het geweld te stoppen? Gebeurt er iedere keer toch weer iets waardoor jij de grens over gaat? Er is hulp. 

Iedereen kan slachtoffer worden van huiselijk geweld en mensenhandel.

Misschien schaam jij je. Of weet je niet zeker of er sprake is van huiselijk geweld. Twijfel niet, maar neem contact met ons op.

Samen doorbreken we de cirkel van geweld. Hoe we dat doen? Dat lees je in deze verhalen.

José
Slachtoffer
Johanna
Slachtoffer
Aldine
Ervaringsdeskundige
Kunnen wij je helpen? Laat ons jou bellen.