Plegerhulp
Hulp voor plegers (daders) van huiselijk geweld
Gebruik jij geweld tegen jouw (ex)partner, jouw kind(eren), één van jouw ouders of jouw broer of zus? Het kan moeilijk zijn om huiselijk geweld te stoppen. Wie als kind slachtoffer geweest is van geweld, heeft een grotere kans later om later weer in zo’n situatie terecht te komen. Als slachtoffer, als pleger of als beide.
Huiselijk geweld stoppen
Om huiselijk geweld te stoppen, is het belangrijk dat jij als pleger (soms dader genoemd) geholpen wordt. Misschien neem jij je steeds voor het anders te gaan doen, maar loopt het toch weer uit de hand. Omdat bijvoorbeeld iemand iets zegt of doet waardoor jij de controle verliest. Moviera biedt hulp aan wie het geweld niet zelf kan stoppen.
Wat is plegerhulp?
Plegerhulp is het doorbreken van de geweldsdynamiek tussen jou en de mensen om jou heen. Het doel is om het lichamelijke en psychische geweld blijvend te stoppen. Zodat jouw partner en/of kinderen zich weer veilig bij jou voelen. Dat kan ook wanneer jij en jouw partner uit elkaar (willen) gaan.
Aanbod van plegerhulp door Moviera
De meeste plegers van huiselijk geweld die wij helpen zijn mannen. Die komen vaak bij ons terecht doordat hun (ex)partner hulp bij Moviera krijgt. Bijvoorbeeld omdat hun vrouw met de kinderen in de opvang terechtgekomen is. Als dat gebeurt, neemt de hulpverlener contact met de achterblijver op om te onderzoeken hoe wij kunnen helpen. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen voor hulp. Alleen, samen met jouw partner of met het hele gezin. Onze hulpverleners gaan graag in gesprek met jou om samen te bepalen welke hulp het beste past.
Verder na huiselijk geweld
Om het geweld te stoppen, moet jij daar zelf hulp voor willen. Dat kan met een eigen traject. Als jouw (ex)partner ook hulp van Moviera krijgt, zorgen wij ervoor dat jullie trajecten op elkaar afgestemd zijn.
Het kan zijn dat jullie besluiten samen verder te gaan. In dat geval kan Moviera jullie daarin begeleiden. Het kan ook zijn dat jullie uit elkaar gaan, maar samen op een goede manier het ouderschap willen vormgeven. Ook daar kunnen wij bij helpen.
Kijk voor meer informatie over de verschillende trajecten op de pagina Hulp thuis.
- Of bel 24/7, gratis en anoniem
- 088 3 744 744.
- Ben je in direct gevaar? Bel altijd
- 112