Search
Close this search box.

Take a Break

Begeleidingstraject met het hele gezin om huiselijk geweld te doorbreken

Take a Break is een traject waarbij het hele gezin in hun eigen, vertrouwde omgeving geholpen wordt bij het doorbreken van huiselijk geweld. De gesprekken vinden bij jou thuis en op kantoor plaats. Het is dus niet nodig om naar de opvang te komen. Elk gezinslid krijgt een eigen hulpverlener toegewezen.  

Bekijk de video

Hoe werkt Take a Break?

In ongeveer 8 weken tijd gaan we samen met de gezinsleden aan de slag om samen het geweld voorgoed te stoppen. Daar zijn verschillende soorten hulpverleners bij betrokken: een maatschappelijk werker, een psycholoog/gedragswetenschapper en een gezinsbegeleider (als je kinderen hebt). Elke hulpverlener kijkt ergens anders naar. Samen kunnen zij zo het beste advies geven. Er vinden een-op-een gesprekken en gezamenlijke gesprekken plaats. 

In de laatste weken van het traject vindt een eindgesprek plaats. Daarin wordt een advies gegeven door twee hulpverleners. Samen bespreken zij wat er nodig is om een toekomst zonder geweld tegemoet te gaan. Soms is de Take a Break daarvoor genoeg geweest, mar soms is het nodig om verdere hulp te krijgen. Dat hangt er ook vanaf of de partners samen verder willen gaan of hun relatie beeindigen. Na een paar maanden neemt het team van Take a Break contact op om te horen hoe het gaat en of er verdere hulp nodig is. 

Voor wie is Take a Break?

Take a Break is er voor partners met of zonder kinderen die er samen niet meer uitkomen. Dit kan zijn wanneer er sprake is van structureel huiselijk geweld, maar ook als er sprake is van incidenteel huiselijk geweld. Aan het einde van het traject wordt in overleg besloten wat er nodig is om de partners samen geweldloos verder te laten gaan of de relatie op een goede manier te beëindigen. Take a Break is er dus voor partners die (willen uitzoeken of en hoe ze) samen verder willen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij gemotiveerd zijn en op een actieve manier bijdragen aan het herstel.

Waar wordt Take a Break aangeboden?

Op dit moment zijn er teams van Moviera in Utrecht en Gelderland, Arosa Rotterdam en Kwintes in Gouda en Amersfoort getraind in het begeleiden van deelnemers binnen Take A Break. Teams van hulpverleningsorganisaties kunnen een training door Moviera volgen om zo ook Take a Break binnen de eigen organisatie in te zetten. De training is bedoeld voor teams die gespecialiseerd zijn in huiselijk geweld en bestaat uit 4 dagdelen op locatie, waarvan 1 terugkomdag.

Kunnen wij je helpen? Laat ons jou bellen.