Opvang huiselijk geweld

  • Heeft u te maken met huiselijk geweld (fysiek, psychisch en/of seksueel)?
  • Bent u thuis en binnen uw netwerk niet meer veilig?

Kom ik in aanmerking voor veilig onderdak?

Iemand komt in aanmerking voor veilig onderdak als deze persoon nergens anders veilig is dan in de beschermde omgeving van een opvanghuis. Dit geldt in geval van huiselijk geweld, eergerelateerd geweld of mensenhandel. Als dit niet het geval is, bieden we u ambulante hulpverlening aan. Dit betekent dat de hulpverlener bij u thuis of op een andere veilige plek begeleiding en ondersteuning biedt. In het geval van acute onveiligheid zijn er noodbedden beschikbaar.

Kinderen

Ook voor uw kinderen bieden wij veilig onderdak. Zij gaan zo snel mogelijk naar een school in de buurt van onze locatie. De begeleiding die de hulpverlener biedt, is gericht op u en uw kinderen.

Aanmelding bij Moviera

Tijdens een telefonisch intakegesprek besluit u samen met de hulpverlener welk hulp het beste bij uw situatie past. Als opvang voor u de beste oplossing is, zoekt de hulpverlener uit of Moviera plaats voor u heeft of dat u voor uw veiligheid ergens anders geplaatst moet worden.

Kosten van veilig onderdak

Cliënten met een inkomen betalen een eigen bijdrage voor veilig onderdak. De bijdrage is afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Veilig onderdak duurt gemiddeld 6 weken waarin u met uw hulpverlener uw situatie en veiligheid bespreekt. De hulpverlener begeleidt u naar een passend vervolg.

Veilig Thuis

In iedere gemeente is er een Veilig Thuis actief (verdeeld over regio’s). Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Zij zijn 24/7 gratis te bereiken via 0800 2000. Veilig Thuis kan u doorverwijzen naar Moviera. U kunt ook zelf bellen.

Het begint met een luisterend oor

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 088 3 744 744. Is er sprake van een onveilige situatie en bent u in gevaar? Twijfel dan niet en bel de politie.
U kunt ons anoniem bellen. Samen met een hulpverlener bespreekt u welke hulp het beste is en of veilig onderdak noodzakelijk is. De hulpverlener heeft een geheimhoudingsplicht tenzij u toestemming geeft uw gegevens te verstrekken.

Vind u het fijn als wij contact met u opnemen?

Laat dan uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.