Wat is een tienermoeder?

Ben je zwanger of moeder en jonger dan 20 jaar? Dan word je een tienermoeder genoemd. Het kan zijn dat je er zelf voor hebt gekozen om een jonge moeder te worden. Maar meestal is een tienerzwangerschap niet gepland. Vaak is het een gevolg van een keer onveilig vrijen. Of het vergeten van de pil of een gescheurd condoom. Ook kan je zwanger zijn geworden van een verkrachting. Er zijn maar weinig meisjes die ervoor kiezen om moeder te worden voor hun twintigste.

Tienerzwangerschap

Heb je je zwangerschap niet gepland? Dan is het wel even schrikken. Opeens moet je allerlei beslissingen nemen. Houd je de baby of kies je voor abortus? Of laat je je baby adopteren?

Kies je ervoor om je baby te houden? Dan gaat je leven er heel anders uitzien. Je lichaam verandert. Je kunt niet meer alles doen wat je wilt. Ook zal niet iedereen blij zijn met je zwangerschap. Waarschijnlijk heb je veel vragen. Hoe moet het met school? Waar ga ik met mijn baby wonen? Hoe kom ik aan geld om voor mezelf en mijn baby te zorgen?

Opvang voor tiener- en jonge moeders

Ben je tussen de 17 en 24 jaar oud en zwanger of heb je een jong kind?

Misschien woon je niet meer bij je ouders en kun je bij niemand terecht. Het kan zijn dat je je opleiding nog niet hebt afgemaakt. Of dat je geen werk hebt. Misschien heb je wel schulden. Of je hebt een partner die je mishandelt. Dan is niet makkelijk als je ook nog een kind moet opvoeden.

Loop je tegen problemen aan? Of heb je vragen? Dan kun je bij ons terecht. Wij helpen je om je leven weer te organiseren.

Onze collega’s van de afdeling Tiener-en jonge moeders staan voor je klaar. Zij begeleiden je en vertellen over veilige hechting, passend speelgoed, veilige opvoeding en verzorging. Ook besteden we aandacht aan seksuele voorlichting en weerbaarheid. Wat zijn jouw wensen en grenzen?

Meer weten over veilig onderdak voor tiener- en jonge moeders?

Neem contact met ons op

Vind u het fijn als wij contact met jou opnemen?

Laat dan jouw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.