De meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling. Aan de hand van 5 stappen bepalen professionals of ze een melding moeten doen bij Veilig Thuis en of er voldoende hulp kan worden ingezet.

Het gaat hierbij niet alleen om vermoedens van fysiek geweld, maar ook om vermoedens van psychisch of seksueel geweld en vermoedens van verwaarlozing. Het verplichte gebruik van een meldcode staat in de Wet verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. De meldcode geldt voor professionals die werkzaam zijn in de sectoren gezondheidszorg, onderwijs, kinderopvang, maatschappelijke ondersteuning, jeugdhulp en
justitie. (bron: rijksoverheid.nl)

Trainingen
Regelmatig organiseert het team Preventie van Moviera trainingen om professionals te leren werken met de meldcode. Deze trainingen zijn opgedeeld in verschillende modules. Afhankelijk van de kennis en kunde van de professional kan hij/zij ervoor kiezen 1 of meerdere van deze modules te volgen. Ons actuele aanbod webinars, trainingen en netwerkbijeenkomsten vindt u op deze pagina.

Zie ook De verbeterde meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling (nieuwsbericht uit 2019)

Handige links met naslagwerk voor professionals:

Meer weten over (de inzet van) de meldcode?

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.