Wat is ambulante hulpverlening?

Ambulant betekent zonder vaste plaats. Moviera biedt de mogelijkheid om u thuis of op een andere veilige plaats te begeleiden. De begeleiding is bedoeld om u te helpen geweld te stoppen en een weg naar herstel in te richten. Onze ambulante hulpverlening is toegespitst op veiligheid en gericht op huiselijk geweld, eergerelateerd geweld en mensenhandel.

De ambulante trajecten die Moviera aanbiedt

Er zijn verschillende manieren waarop Moviera u en uw partner of gezin (thuis) kunnen helpen.

  • Toekomst Zonder Geweld is een individuele ondersteuning om huiselijk geweld aan te pakken. Tijdens de begeleiding leert u inzicht te krijgen in uw eigen situatie. Door uw inzicht en kennis te vergroten kunt u het geweldspatroon doorbreken.
  • Samen Geweldloos Verder is een begeleidingstraject voor beide partners om het geweld binnen het gezin te stoppen en de relatie te herstellen.
  • Ouderschap Blijft zet kinderen en ouderschap centraal. Bij het eindigen van uw relatie bent u geen partners meer. U blijft wel allebei ouders. Het opnieuw vormgeven van dit ouderschap gaat niet altijd vanzelf.

  • AWARE staat voor Abused Women Active Response Emergency. Aware is een persoonlijk alarmsysteem voor mensen die te maken hebben met ernstige belaging of stalking in de relationele sfeer.
  • Bij Take a Break wordt uw gezin intensief begeleid met het doel geweld te stoppen en plaatsing in de opvang te voorkomen. Uw kinderen staan hierin centraal. Dit gebeurt zoveel mogelijk bij u thuis.

Niet ambulante trajecten

Naast begeleiding bij mensen thuis, biedt Moviera ook andere vormen van hulpverlening aan. Hierbij kunt u denken aan veilig onderdak of een daarop volgend onderdeel zoals Moviera in de Wijk.

Handige downloads

Wij kunnen u helpen

Wilt u meer weten over de hulpverlening die Moviera u thuis aan kan bieden? Neem dan contact met ons op.

Vind u het fijn als wij contact met u opnemen?

Laat dan uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.