Wat is veilig onderdak?

Als iemand thuis en binnen zijn of haar sociaal netwerk niet meer veilig is en er sprake is van huiselijk geweld, eergerelateerd geweld of mensenhandel dan bieden wij veilig onderdak. Wij zorgen voor een veilig onderkomen.

Aan wie biedt Moviera veilig onderdak?

Moviera biedt veilig onderdak aan mannen, vrouwen en kinderen.

Opvang bij huiselijk geweld

Iemand komt in aanmerking voor veilig onderdak als er sprake is van huiselijk geweld,  eergerelateerd geweld of mensenhandel en de veiligheid daardoor in gevaar is. Als dit niet het geval is, dan kan er ambulante hulpverlening aangeboden worden. Dit betekent dat de hulpverlener bij iemand thuis begeleiding en ondersteuning biedt.

Aanmelding bij Moviera

Tijdens een telefonisch intakegesprek besluit u samen met de hulpverlener welk traject het beste bij de situatie past. Als opvang voor u de beste oplossing is, zoekt de hulpverlener uit of Moviera plaats voor u heeft of dat u voor uw veiligheid ergens anders geplaatst moet worden.

Kosten opvang huiselijk geweld

Als u een eigen inkomen hebt, betaalt u een eigen bijdrage. Veilig onderdak duurt gemiddeld 6 weken waarin u met uw hulpverlener uw situatie en veiligheid bespreekt. De hulpverlener begeleidt u naar een passend vervolg.

Kinderen

Ook voor uw kinderen bieden wij veilig onderdak. Zij gaan zo snel mogelijk naar een school in de buurt. De begeleiding die de hulpverlener biedt, is gericht op u en uw kinderen.

Zorgcoördinatie slachtoffers mensenhandel

Ons team van zorgcoördinatoren ondersteunt slachtoffers van mensenhandel in de regio’s Arnhem en Achterhoek, Gelderland Zuid, provincie Utrecht, Veluwe Vallei en Noordoost Gelderland. Zij helpen iemand door alle zorg te coördineren: van hulpverlening tot ondersteuning bij strafrecht en verblijfsrecht.

Lees meer

Herkent u uw situatie na het lezen van de informatie op onze website?

En wilt u graag met iemand praten? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ook praten met een lotgenoot van Hear my Voice.

Wij kunnen u helpen

Bent u zelf slachtoffer van huiselijk geweld? Of is iemand in uw omgeving slachtoffer? Bel ons dan op nummer 088-3744 744. Wij zijn iedere dag 24 uur per dag bereikbaar. We luisteren naar u. En we geven u informatie en advies. We helpen u om het geweld te stoppen.

Vind u het fijn als wij contact met u opnemen?

Laat dan uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.