Steun onze organisatie met de Kinderpostzegelactie 2018!

Dit jaar introduceert Kinderpostzegels “Lokaal Besteden”. Scholen mogen vanaf 2018 meebeslissen hoe een gedeelte van het opgehaalde geld besteed zal worden voor kwetsbare kinderen in hun omgeving.  Daarom vragen wij scholen mee te doen aan de Kinderpostzegelactie en onze organisatie te steunen.

Met de verkoop van allerlei leuke spullen zoals kinderpostzegels, vrolijke pleisters en mooie kaarten helpen kinderen in Nederland al vele jaren andere kinderen in Nederland en buitenland. Kinderpostzegels wil graag scholen (kinderen én leerkrachten) meer betrekken in het doel van de actie en gezamenlijk de beslissing voor projecten voor hulp aan kwetsbare kinderen nemen. De school kan tot de start van de Kinderpostzegelactie (26 september 2018) kiezen uit projecten die Kinderpostzegels heeft geselecteerd maar ook een eigen doel indienen.

Steun Moviera
Een aantal van die projecten heeft relatie tot Moviera. Want er worden wel 3 (!) projecten van Moviera gesteund met de Kinderpostzegelactie 2018. De kinderen in de vrouwenopvang kunnen wel wat steun gebruiken. Daarom vragen wij extra aandacht voor deze bijzondere projecten:

De Makkelijke Moestuin in Utrecht
In Utrecht starten ze met de aanleg van De Makkelijke Moestuin, voor en met moeders en kinderen. Eens per week is er een gezamenlijke lunch voor bewoners. Vrouwen en kinderen in de opvang koken met eigen geteelde groenten en kruiden die ze zelf kweken in de moestuin. Moeders en kinderen werken samen met begeleiders en gastvrouwen in de moestuin.

Oosterbeek: In de natuur voel je je beter!
Kinderen in de opvang spelen het liefst thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving. Om er voor te zorgen dat zij zich in de opvang thuis voelen, starten wij in Oosterbeek het project In de natuur voel je je beter! Centraal staat een grote boomhut of schuilhut genoemd. Materialen zijn duurzaam en zorgen ervoor dat de kinderen zich veilig voelen. Rondom de schuilhut komen klauterkeien, een boomstambaan en een wilgentunnel. Ook creatieve elementen worden toegevoegd. Denk aan krijtborden om te tekenen en insectenhotels om beestjes te bestuderen. Kers op de taart wordt de picknicktafel XXL zodat alle vrouwen en kinderen samen aan tafel kunnen zitten.

De DierenPowerClub in Apeldoorn
In Apeldoorn zet het team zich in om dieren op een verantwoorde wijze te kunnen inzetten in ondersteuning van leerprocessen. Dit wordt ook wel het werken met Animal Assited Interventions genoemd. Met het IFAW (International Fund for Animal Welfare) wordt samengewerkt om te komen tot een diervriendelijke opvang.

De binnenruimtes worden in overleg met de diverse teams aangepast zodat een leuk, veilig en verantwoord leerklimaat centraal staat. De buitenruimtes zullen met behulp van flexibele omheiningen worden afgezet zodat ook daar duidelijke afgebakende veilige natuurplekken ontstaan.

De DierenPowerClub wordt ondersteunt door een subsidie van Kinderpostzegels. Dit project heet Huisje Boompje Beestje.

Meer weten?
Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over de verschillende projecten.

Terug naar nieuwsoverzicht