Search
Close this search box.

Ervarings deskundigen huiselijk geweld

Professionals die hun eigen ervaringen inzetten om anderen te helpen.

Heb je weleens gehoord van ervaringsdeskundigen? Zij hebben zelf ervaring met huiselijk geweld en/of kindermishandeling en zijn daarvan hersteld. Vanuit hun eigen herstelervaring zetten zij zich in voor anderen. Zij weten hoe ingewikkeld het is je leven op te bouwen na geweld. Dat er dingen zijn waar je je misschien heel erg voor schaamt. Of dat je moeite hebt om met mensen hierover te praten. Zij helpen jou om betekenis te geven aan de ervaring. Zij bieden hoop en vertrouwen in een geweldloze toekomst.

Benieuwd naar de verhalen?

Bij Moviera werken ervaringsdeskundigen in de opvang, de ambulante hulpverlening en zijn ervaringsdeskundigen actief als vrijwilliger.

Wat is een ervaringsdeskundige?

Mensen die werken met eigen ervaringen worden ervaringsdeskundigen genoemd. Zij hebben geleerd om niet alleen hun eigen ervaring te gebruiken maar ook de ervaring van anderen. Ze weten wat het is om in een soortgelijke situatie te zitten maar ook hoe je daar weer uit komt en welke drempels je daarin kunt tegen komen. Zij hebben ervaringskennis die jou bij het herstelproces kan ondersteunen. Dit gebeurt op een professionele manier. De eigen ervaringen zijn aangevuld met kennis uit opleiding, praktijk en theorie.

Wat biedt een ervaringsdeskundige?

Ervaringsdeskundigen staan naast je en bieden ondersteuning met dat wat nodig is om het leven tijdens of na geweld opnieuw op te bouwen. Hun aanwezigheid biedt hoop en zicht op een geweldloze toekomst. In een gesprek bieden ze steun als je worstelt met thema’s zoals schuld en schaamte, herstel en terugval. Zij doen dit in aanvulling op de hulp die jij krijgt van je maatschappelijk werker.

Vind jouw ervarings maatje

Heb je behoefte aan een luisterend oor? Aan iemand die begrijpt hoe jij je voelt? Je staat er niet alleen voor! 

Kunnen wij je helpen? Laat ons jou bellen.