Search
Close this search box.

Huiselijk geweld

Lichamelijk, psychisch, verbaal en seksueel geweld en verwaarlozing.

Huiselijk geweld is geweld dat gepleegd wordt door iemand in de eigen omgeving. Misschien denk je dat dat huiselijk geweld alleen thuis gebeurt. Dat is niet zo. Huiselijk geweld kan ook op andere plekken voorkomen. We zien steeds dat steeds vaker slachtoffers te maken krijgen met digitaal huiselijk geweld en stalking.

Ben jij slachtoffer van huiselijk geweld?

Bel bij direct gevaar altijd 112.

Je kunt voor hulp en advies in heel Nederland bellen met Veilig Thuis via 0800 2000.

Moviera biedt ambulante hulp (thuis of op locatie) en opvang aan slachtoffers van huiselijk geweld en mensenhandel in Gelderland en Utrecht. Wij zijn bereikbaar op 088 3 744 744 en kijken graag samen met jou wat nodig is om het geweld te stoppen. 

Vormen van huiselijk geweld

Huiselijk geweld komt voor onder mensen van alle achtergronden, leeftijden, kleuren, geloven, seksualiteit en genders. Eén op de vijf mensen krijgt ooit te maken met huiselijk geweld. Vormen van huiselijk geweld zijn:

Wie plegen huiselijk geweld?

Huiselijk geweld gebeurt door iemand die u kent. Vaak is dat iemand waar u een bepaalde relatie mee hebt. Bijvoorbeeld een (ex-)partner, een vader, moeder, zoon, dochter, broer of zus. Maar het kan ook een ander familielid zijn of een vriend of kennis. Eén op de vijf mensen krijgt ooit te maken met huiselijk geweld

Hulp voor plegers van huiselijk geweld

Gebruik jij geweld tegen jouw (ex)partner, vader, moeder, opa, oma, zoon, dochter, vriend(in) of kennis? Of is er sprake van geweld van beide kanten? Moviera kan jou (of jullie) helpen. 

Samen doorbreken we de cirkel van geweld. Hoe we dat doen? Dat lees je in deze verhalen.

Nina en haar man volgden het traject Samen Geweldloos verder om een einde aan huiselijk

Na dertien jaar begint Johanna nu aan een leven waarin zij zelf de regie heeft

Aldine deelt haar verhaal over huiselijk geweld “Door mijn eigen ervaring kan ik slachtoffers hoop

Kunnen wij je helpen? Laat ons jou bellen.