Search
Close this search box.

Wat is zorgadministratie? Administratief medewerker Sanne vertelt

“Ik wil graag iets voor de maatschappij betekenen” 

 

Zorgadministratie, wat is dat eigenlijk? Sanne is administratief medewerker bij Moviera. Ze helpt onder andere slachtoffers om inzicht te krijgen in hun financiën. 

“Als echt mensenmens vind ik het fijn om iets voor de maatschappij te betekenen. Daarom maakte ik in 2015 de overstap van de commerciële wereld naar Moviera. Een keuze waar ik nog steeds heel blij mee ben. Moviera biedt hulp aan mensen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Om dat goed te kunnen doen, moet het aan de achterkant goed geregeld zijn. Ook op de financiële afdeling, waar ik werk. Zo draag ik indirect mijn steentje bij aan de aanpak huiselijk geweld en mensenhandel.

Administratief medewerker in de zorg

Mijn werkplek is in het Oranje Huis Gelderland, een crisisopvang voor slachtoffers van huiselijk geweld. Hier krijg ik veel mee van het dagelijkse leven in de opvang en kan ik snel schakelen met collega’s die zich bezighouden met de cliëntenadministratie. Ik werk op een kleine afdeling, dat maakt mijn werk heel afwisselend. Zo houd ik me bezig met het inboeken van facturen, betalingen en declaraties en het onderhouden van relaties met leveranciers. Soms moet je improviseren om iets gedaan te krijgen. Prioriteren is voor mij de grootste uitdaging, ik wil graag alles tegelijk oppakken en het goed doen.

“Ik krijg veel mee van het dagelijks leven in de opvang”

Slachtoffers helpen met financiën

Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de cliëntenadministratie in Nijmegen. Ik help slachtoffers inzicht te krijgen in hun financiën. Wanneer cliënten in de opvang komen, beschikken ze niet altijd over eigen geld. Bijvoorbeeld omdat ze geen toegang hebben tot hun bankrekening of het gebruik ervan niet veilig is. Ik zorg dan dat ze een pasje van de organisatie krijgen waarmee ze boodschappen kunnen doen. Daarnaast hebben slachtoffers vaak recht op een uitkering of bepaalde toeslagen, daar help ik dan bij. Er zijn ook vrouwen met schulden, dan help ik met het treffen van een betalingsregeling.

Positieve reacties op werk in zorgadministratie

Uit mijn omgeving krijg ik vaak positieve reacties als ik vertel over mijn werk in de zorgadministratie. Ik denk dat meer mensen graag een steentje zouden willen bijdragen aan een betere wereld. Die mensen beveel ik de overstap naar de zorg van harte aan. Ik haal ontzettend veel plezier uit mijn werk.”

 

Ook je steentje bijdragen? Bekijk onze vacatures. 

Medewerker

Samen doorbreken we de cirkel van geweld. Hoe we dat doen? Dat lees je in deze verhalen.

José
Slachtoffer
Johanna
Slachtoffer
Aldine
Ervaringsdeskundige
Kunnen wij je helpen? Laat ons jou bellen.