Search
Close this search box.

Jonathan is manager in de vrouwenopvang

“Het geeft veel voldoening dat we slachtoffers kunnen helpen”

 

Jonathan is manager in de vrouwenopvang. Bij Moviera is hij verantwoordelijk voor de locaties Apeldoorn en Nijmegen, Advies en Aanmelding in Gelderland en voor het Moviera-brede team Zorgcoördinatoren Mensenhandel.

“Ik begon mijn carrière in de forensische zorg (de GGZ en reclassering). Daar zag ik hoe groot de gevolgen van huiselijk geweld en een slechte jeugd zijn. Veel cliënten hadden zelf huiselijk geweld, misbruik en verwaarlozing meegemaakt. Het leek mij interessant om na jaren van werken aan de ‘daderkant’ nu iets te betekenen voor de slachtoffers van huiselijk geweld en mensenhandel. Om ervoor te zorgen dat zij op tijd, veiligheid en ondersteuning bij trauma’s krijgen, zodat ze niet verder in de problemen komen. In 2020 kwam ik bij Moviera werken.

Zorg voor wat medewerkers nodig hebben

Binnen Moviera zorg ik dat medewerkers krijgen wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Wat komen zij tegen in de praktijk? Welke scholing en hulpmiddelen hebben zij nodig? Wat moet anders in ons beleid? En hoe kunnen wij onze hulpverlening verbeteren?

“Ik schakel met veel verschillende partijen”

Schakelen met ketenpartners

Het stoppen van huiselijk geweld en mensenhandel kun je niet alleen. Daar zijn veel mensen bij betrokken. Moviera werkt veel samen met andere organisaties, zoals gemeenten, Veilig Thuis, de politie en wijkteams. Als manager dienstverlening schakel ik daarom met veel verschillende partijen.

Slachtoffers mensenhandel helpen

Naast manager dienstverlening voor de locaties Apeldoorn en Nijmegen, ben ik verantwoordelijk voor het team Zorgcoördinatoren Mensenhandel. Die hulpverlening is binnen Moviera de laatste jaren flink gegroeid. Doordat we beter vindbaar zijn voor slachtoffers van mensenhandel en partnerorganisaties, is het aantal aanvragen meer dan verdubbeld. Het geeft veel voldoening dat wij daardoor veel meer mensen kunnen helpen.

Manager in de vrouwenopvang: cliënt centraal

Wat ik het mooist vind aan dit werk? Samen met het team nieuwe projecten ontwikkelen en in de praktijk zien dat ze succesvol zijn. Bijvoorbeeld de methodiek De Nieuwe Toekomst, waarmee we vrouwen ondersteunen om een baan te vinden. Laatst hoorde ik dat een cliënt dankzij De Nieuwe Toekomst een baan gevonden heeft. Dat vind ik heel tof. Daarnaast geeft het werken binnen een kleine organisatie als Moviera veel bewegingsvrijheid. Omdat we flexibel zijn kunnen we slachtoffers echt maatwerk bieden. Daar draait het uiteindelijk om: de cliënt centraal.”

 

Ook werken in de vrouwenopvang? Bekijk onze vacatures.

Manager dienstverlening

Samen doorbreken we de cirkel van geweld. Hoe we dat doen? Dat lees je in deze verhalen.

José
Slachtoffer
Johanna
Slachtoffer
Aldine
Ervaringsdeskundige
Kunnen wij je helpen? Laat ons jou bellen.