Search
Close this search box.

Eergeweld en eergerelateerd geweld

Geestelijk of lichamelijk geweld om de eer van een familie te beschermen of herstellen

Eergeweld komt in verschillende vormen voor. Ook in Nederland. Meestal wordt dit gepleegd door een familielid. Schelden, bedreigen, mishandelen een zelfs moord (eermoord) zij vormen van eergeweld.

Waarom wordt eergeweld gepleegd?

Er zijn veel verschillende redenen waarom iemand eergeweld tegen jou kan plegen. Bijvoorbeeld Dat kan zijn omdat je verliefd bent op iemand van hetzelfde geslacht. Omdat je vreemdgegaan bent. Omdat je niet wilt trouwen met een partner die jouw familie voor jou uitgekozen heeft. Of omdat jij je niet kleedt of gedraagt zoals zij dat willen.

Opvang voor slachtoffers van eergeweld

Als jij thuis niet veilig bent, kan Moviera jou opvang bieden in Gelderland en Utrecht. Er zijn speciale opvangplekken voor vrouwen en voor mannen [link mannenopvang]. Ook op andere plekken in Nederland zijn opvangplekken. Daar helpen andere organisaties jou. Klik hier voor een overzicht.

Hulp thuis door specialisten bij eergeweld

Soms is opvang niet nodig. Dan kun jij thuis geholpen worden om het geweld te stoppen. Bij Moviera werken professionals die veel weten over eergeweld. Zij hebben persoonlijke ervaring met eergeweld en weten veel af van verschillende culturen. Dit kan helpen om de band met jouw familie te herstellen. Awan [link naar persoonlijk verhaal] is zo’n specialist op het thema eergeweld. 

Kunnen wij je helpen? Laat ons jou bellen.