Er is geen sprake van acuut gevaar

Ik woon in Gelderland of Utrecht

Neem (anoniem) contact op met Moviera via
088 3 744 744. Geef aan dat je hulp nodig hebt en waar je woont. De receptie verwijst jou door naar team Advies & Aanmelding. Zij zijn tussen 9:00 en 17:00 bereikbaar. Wanneer zij bezet zijn, vraagt de receptie hoe en wanneer zij contact met jou op mogen nemen. Ditzelfde geldt ook buiten kantoortijden.

Ik woon in een andere regio

Neem (anoniem) contact op met Veilig Thuis via 0800 2000 of de vrouwenopvang of mannenopvang in jouw regio. Zij begeleiden jou naar hulp.

Wie helpt jou?

Neem je contact op met Moviera, dan wordt de telefoon opgenomen door de receptionist. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Bel je tussen 9:00 en 17:00, dan verbinden we jou als het kan direct door met een collega van team Advies & Aanmelding. Zij bepalen samen met jou naar aanleiding van een telefonische intake welk traject het meest passend is bij jouw hulpvraag. Daarna krijg jij een hulpverlener toegewezen. Op welke locatie en hoe snel dit is, hangt af van jouw situatie, je veiligheid en de wachtlijst.

Hoe wordt bepaald welke hulp het meest passend is voor mij?

Een collega van team Advies & Aanmelding gaat telefonisch met jou in gesprek over de situatie. Daarmee brengen ze de ernst van jouw situatie en veiligheid in kaart. Aan de hand daarvan doen ze een aanbod voor passende hulp. Bijvoorbeeld hulp bij jou thuis of op locatie (ambulant), opvang of advies. Soms kan Moviera jou helaas niet bieden wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van schulden, verslaving of problemen met huisvesting. Dan verwijzen we jou door of geven we jou advies over welke vervolgstappen je kunt nemen.

Welke hulp kunnen wij jou bieden?

Hulp bij jou thuis of op locatie (ambulant)

Verblijf in de opvang is ingrijpend. Je laat je eigen huis en omgeving (tijdelijk) achter. Daarom proberen we jou en jouw gezin als dit veilig is zoveel mogelijk in de eigen thuissituatie te helpen. Zo kunnen we iedereen binnen het gezin ondersteunen en is de kans groter dat jullie de cirkel van geweld duurzaam doorbreken. Voorbeelden hiervan zijn Toekomst Zonder Geweld, Ouderschap Blijft, Samen Geweldloos Verder en Take A Break.

Veilig onderdak (opvang)

Is er sprake van huiselijk geweld, eergerelateerd geweld of mensenhandel, dan kunnen wij jou veilig onderdak bieden. Moviera biedt op 4 locaties in Nederland opvang. Er zijn verschillende vormen van opvang: crisisopvang in Oranje Huis – Moviera Arnhem en Oranje Huis – Moviera Utrecht, vervolgopvang in Apeldoorn, Nijmegen en Oranje Huis – Moviera Utrecht en mannenopvang in Utrecht.

Ik heb vermoedens van huiselijk geweld en wil advies

Degene om wie ik me zorgen maak woont in Gelderland of Utrecht

Vermoed jij dat er sprake is van huiselijk geweld bij een familielid, vriend(in), buur of iemand anders in jouw omgeving? Bel bij acute dreiging altijd 112. Is er geen sprake van acute dreiging, neem dan (anoniem) contact op met Moviera via 088 3 744 744. Wij geven jou advies over hoe je het gesprek aan kunt gaan, wat de mogelijkheden voor hulpverlening zijn en welke route hiervoor genomen kan worden. Je kunt ons als dat veilig is ook samen met de persoon waar het om gaat bellen. Onze collega’s kunnen dan een veiligheidsinschatting maken en een passend advies voor hulpverlening doen.

Degene om wie ik mij zorgen maak woont in een andere regio

Neem (anoniem) contact op met Veilig Thuis via 0800 2000 of de vrouwenopvang of mannenopvang in jouw regio.

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.