Search
Close this search box.

Licht verstandelijk beperkt en mensenhandel

Doel

Het herkennen van en leren omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Curabitur quam ipsum, pretium eget purus vitae, mollis interdum purus. Duis tristique lacus in sem sagittis, ut ultricies ligula dapibus.

Doelgroep

Professionals die vanuit hun functie te maken hebben met (potentiële/vermoedelijke) slachtoffers van mensenhandel met een verstandelijke beperking.

Datum

In overleg met opdrachtgever.

Locatie

In overleg met opdrachtgever.

Omschrijving
In deze workshop leert u gedrag herkennen dat wijst op een verstandelijke beperking in relatie tot het aanpakken van mensenhandel. In de workshop staat centraal:

  • Gedrag dat kan duiden op een verstandelijke beperking
  • Het niveau van denken en communiceren van mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met hun sociaal-emotioneel functioneren
  • Hoe u goed kunt omgaan met een slachtoffer van mensenhandel met een verstandelijke beperking
  • Welke speciaal ontwikkelde instrumenten en materialen gebruikt kunnen worden, op het gebied van risicotaxatie, bespreken van risicovol gedrag en voorbereiding op eventuele aangifte mensenhandel

Bijzonderheden
In deze workshop wordt samengewerkt met een van onze ketenpartners.

Maatwerk
Moviera deelt haar kennis in allerlei vormen. Wij bieden bijvoorbeeld trainingen aan en organiseren kennisbijeenkomsten. Een heel andere behoefte? Maatwerk is ook mogelijk. Wij denken graag met u mee hoe wij binnen uw organisatie bij kunnen dragen aan kennisbevordering met betrekking tot huiselijk geweld, mensenhandel en eergerelateerd geweld.

Wil je meer weten over de trainingen van Moviera?