Uitstroom naar zelfstandig wonen

In de Huisvestingswet is vastgelegd dat slachtoffers van huiselijk geweld een beroep kunnen doen op herhuisvesting nadat zij uitstromen uit de opvang.

Wat is de urgentieregeling?

De uitstroom naar zelfstandig wonen wordt ook wel urgentieregeling genoemd. In de meeste gemeenten kan door slachtoffers van huiselijk geweld een urgentieregeling worden aangevraagd. Hoe lang het duurt voor er een woning beschikbaar is, verschilt per gemeente. Ook is het soms is een voorwaarde dat er aangifte van huiselijk geweld is gedaan. Meer informatie over urgentieverklaringen voor een sociale huurwoning vindt u  op de website van de Rijksoverheid.

Zelf kiezen waar ik woon

Tijdens het verblijf in de opvang, wordt samen met de hulpverlener bekeken in welke gemeente je kunt gaan wonen bij uitstroom. Daarbij kijken we natuurlijk naar uw wensen, maar veiligheid staat hierbij voorop.

Kom ik in aanmerking voor de regeling?

Als Moviera u veilig onderdak biedt, dan kijkt u samen met de hulpverlener wat u allemaal moet regelen zodat u zich kunt aanmelden voor een woning. Geeft Moviera u begeleiding en woont u thuis of in een andere veilige omgeving die niet door Moviera wordt gefaciliteerd, dan komt u niet in aanmerking voor de urgentieregeling.

Hoe vraag ik urgentie aan?

Uw hulpverlener begeleidt en adviseert u bij het aanvragen van een urgentieregeling. Dit gebeurt tijdens begeleiding in de vervolgopvang.

Vind u het fijn als wij contact met u opnemen?

Laat dan uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.