Search
Close this search box.

Opvang voor jonge vrouwen en tienermoeders

voor jongere vrouwen en (aanstaande) moeders tussen de 17 en 24 jaar oud

Als jonge vrouw met een baby (op komst) kan het heel moeilijk zijn wanneer je nergens terechtkunt. Wanneer je partner jou mishandelt of wanneer je te maken hebt met schulden, bijvoorbeeld. 

Bij Moviera kun jij als jongvolwassene met jouw kind of kinderen terecht. Dat gaat meestal via een verwijzer zoals een dokter, een buurtteam of de politie. Maar je mag natuurlijk ook zelf contact opnemen. Wij hebben opvanglocaties in Gelderland en in Utrecht. In Utrecht is een speciale vleugel in de opvang ingericht voor jongvolwassenen.

Woon je niet in Gelderland of Utrecht?

Neem dan voor hulp of advies contact op met één van deze organisaties:

Zorg en ondersteuning

In de opvang in Utrecht werken hulpverleners die veel ervaring hebben met het begeleiden bij zwangerschap en pasgeborenen. Je kunt er met jouw vragen rondom je zwangerschap, baby en peuter terecht. Moviera werkt nauw samen met het consultatiebureau en VoorZorg Utrecht.

We vinden jouw netwerk heel belangrijk. Als dat kan, helpen wij jou om jouw netwerk een rol te laten spelen in de zorg rondom jouw kind.

Op de locatie is ook een crèche waar je een aantal keer per week gebruik van kunt maken.

Wonen in Oranje Huis Utrecht

Wanneer jij naar de opvang komt, krijg je een eigen woonunit. Deze hoef je niet met anderen te delen. Het verblijf in de opvang is vrijwillig: je hoeft hier niet te blijven als je dat niet wil. 

De eerste weken

In de eerste weken krijg je de tijd om te wennen aan het wonen in de opvang. De begeleiding bestaat uit persoonlijke gesprekken, trainingen en (als dat kan)  aanwezig zijn bij dagelijkse theemomenten en de wekelijkse huisvergadering.

Hulpverleners

Met welke hulpverleners je te maken krijgt, hangt af van jouw hulpvraag. Er is naast je persoonlijk begeleider ook altijd een hulpverlener aanwezig die gespecialiseerd is op het gebied van financiën en regelzaken en een specialist rondom opvoeding.

Gezamenlijke activiteiten

  • Maandag t/m vrijdag is er in de ochtend om 10.00 uur een theemoment op je etage. Deze wordt begeleid door een woonbegeleider en/of ervaringsdeskundige/ stagiair.
  • Elke dinsdag om 20.00 vindt een huisvergadering plaats waarbij je wordt verwacht. Er is dan ruimte om met elkaar te praten over de sfeer en hygiëne op de etage en hoe je het wonen in de opvang ervaart. Het is ook een moment om elkaar onder begeleiding beter te leren kennen. Er is dan ruimte voor leuke activiteiten zoals een spelletje, koken/bakken of een make-upavondje. Het is maar net waar de interesse van de groep naar uitgaat.
  • Op vrijdagmorgen is er een wandelgroep waar je aan deel kunt nemen.
  • Verder worden er binnen de opvang nog tal van andere activiteiten georganiseerd.

Samen doorbreken we de cirkel van geweld. Hoe we dat doen? Dat lees je in deze verhalen.

Vrijwilliger coach Annelies over project De Nieuwe Toekomst “Ik heb nogmaals bevestigd gekregen dat we

Nina en haar man volgden het traject Samen Geweldloos verder om een einde aan huiselijk

De Nieuwe Toekomst geeft Noah nieuwe hoop en inzichten Noah (28) kwam vanuit een situatie

Kunnen wij je helpen? Laat ons jou bellen.
Vul een email adres òf telefoonnummer in zodat we contact kunnen opnemen.