Terugblik op 2018 met het TechTeam van safetyNed

In 2017 hebben Arosa, Moviera, Blijf Groep en Perspektief Stichting safetyNed opgericht. SafetyNed is de veilig online kennis specialist/expert voor huiselijk geweld organisaties, professionele hulpverleners en hun cliënten. 

Tech Team
Iedere organisatie heeft 2 Tech Team leden. Dit zijn medewerkers die 1 dag per week aan safetyNed besteden. In 2018 hebben zij bijna alle maatschappelijk werkers, gastvrouwen, kinderwerkers, pedagogisch medewerkers, SJD-ers, inhoudelijk begeleiders, receptiemedewerkers en slaapwachten getraind op digitale veiligheid.

Door de training:

  • is er meer bewustwording over veilig online gedrag;
  • is er meer kennis en expertise over veilig online gedrag;
  • zijn alle collega’s in staat om onze doelgroep tips, tools en advies te geven op het gebied van veiligheidsmaatregelen.

Digitale veiligheid
Het Tech Team ontvangt positieve reacties op hun inzet. Medewerkers zijn heel erg blij dat er aandacht is voor digitale veiligheid van slachtoffers van huiselijk geweld. Uit onderzoek blijkt dat in 97% van de gevallen waar sprake is van huiselijk geweld, ook technologie wordt misbruikt.

In 2019
Het komende jaar blijft er aandacht voor digitale veiligheid en de afname van de digitale veiligheidscheck bij alle cliënten.

Meer weten?
Kijk voor uitgebreide informatie of instructiefilmpjes op www.safetyned.org.

Terug naar nieuwsoverzicht