Scholen halen bijna €2.000,- op voor Moviera Apeldoorn

In 2018 startte Kinderpostzegels  met een nieuwe activiteit: Lokaal Besteden. Scholen kregen de mogelijkheid om in de omgeving van hun school een doel aan te wijzen waarvan zij vinden dat kwetsbare kinderen uit hun omgeving goed worden geholpen. 

Dit doet Kinderpostzegels vanuit project Huisje Boompje Beestje. Met dit project willen zij een groot aantal instellingen voor daklozen- en vrouwenopvang omvormen tot meer kindvriendelijke locaties.

Apeldoorn
Moviera Apeldoorn werd door Lokaal Besteden uitgekozen. Basisscholen PCBS de Fakkel en PCBS De Regenboog hebben tijdens de Kinderpostzegelactie 2018 voor de kinderen van onze opvang samen bijna €2.000,- opgehaald. Dit is fantastisch! De kinderen in de opvang zijn hier heel erg blij mee.

Contact met dieren
In Apeldoorn, op een van de locaties van Moviera, start het programma voor kinderen ‘Contact met dieren’. De dieractiviteiten bieden de kinderen een actief en eigen traject, aangepast aan leeftijd en ontwikkelingsniveau. Ze werken op speelse wijze aan hun eigen herstel. Door de medewerking van de dieren kunnen de kinderen hun stress kwijt en kunnen ze gaan werken aan hun eigenwaarde en sociale vaardigheden/weerbaarheid.

Jongen met hond

Waarom contact met dieren?
Vanuit diverse onderzoeken is naar voren gekomen dat contact met dieren en natuur diverse stoffen in ons lichaam doen vrijkomen die een gunstig effect hebben op ons stresslevel. De kans op herstel van trauma wordt daarmee vergroot. Kinderen in de opvang hebben veel meegemaakt aan traumatische ervaringen. Al is het alleen maar ineens in de opvang terecht komen.

Programma voor kinderen
Door tijdens de begeleiding van deze kinderen dieren in te zetten, kunnen kinderen zich makkelijker uiten, komen ze makkelijker bij hun emoties en kunnen ze zich beter ontwikkelen.

Bedankt!
Hartstikke bedankt Basisschool PCBS de Fakkel en Basisschool PCBS De Regenboog! Jullie inzet wordt enorm gewaardeerd door iedereen bij Moviera en bovenal door alle kinderen in de opvang in Apeldoorn.

Terug naar nieuwsoverzicht