Lock me Up – Free a Girl

Free a Girl organiseert sinds 2011 “Lock me Up – Free a Girl”, met als doel om met heel Nederland nog veel meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Dit initiatief kwam bij collega Kaisha van Esch onder de aandacht. Zij besloot zich 12 uur lang op te laten sluiten en verkoopt verse broodjes om geld op te halen.

Tijdens de achtste editie van Lock me Up – Free a Girl, maandag 13 mei tot en met zondag 19 mei 2019, staan er door heel Nederland hokjes van 1 bij 2 meter. De hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen.

Nederland
Niet alleen in India zijn meisjes slachtoffer van mensenhandel. Ook in Nederland komt gedwongen prostitutie voor. Reden voor Kaisha om zich 12 uur op te laten sluiten. Via haar pagina op de website Lock me Up is het mogelijk om te doneren.

Iets doen
Kaisha vertelt: ‘Ik ben werkzaam in de vrouwenopvang waar we helaas veel van deze schrijnende verhalen horen. Daarom draag ik graag mijn steentje bij. Ik kan geen geld doneren maar hoop op deze manier toch iets te kunnen doen voor die meisjes. Iedereen verdiend een gelukkig en onbezorgd leven. En ik ben van mening dat verandering begint bij jezelf. Het zou maar je kind zijn, kippenvel over mijn hele lichaam als ik daar aan denk.’

Sekstoerisme
‘Wist je dat wij Nederland op de 3e plek staan als het gaat om sekstoerisme? Het is bizar, dat deze dingen vandaag de dag nog steeds gebeuren’, aldus Kaisha.

Doneren
Het is tot en met 19 mei mogelijk om te doneren. Mocht je de actie dit jaar hebben gemist: Kaisha doet volgend jaar weer mee.

Terug naar nieuwsoverzicht