Doelgroep

Meerdere doelgroepen

Professionals en organisaties binnen zorg en welzijn, breed publiek en onderwijs

Waar

Regio Utrecht en Gelderland

In overleg met de opdrachtgever.

Wanneer

In overleg met de opdrachtgever.

Korte omschrijving

Door een virtual reality-bril ervaart u hoe het is om als 7-jarige getuige te zijn van huiselijk geweld.

Huur de VR-bril voor uw organisatie of team of als onderdeel van een training van Moviera. Bij de huur zit technische en inhoudelijke begeleiding inbegrepen.

De VR-ervaring kan onderdeel uitmaken van uw begeleidingsproces als professional. Het geeft cliënten inzicht in het kind perspectief in relatie tot huiselijk geweld. Het kan bijvoorbeeld voor ouders belangrijk zijn om zich door middel van de VR-ervaring te verplaatsen in hun kind(eren). En zo gemotiveerd te raken om de situatie te veranderen en het geweld binnen het gezin te stoppen.

Doel

Het ervaren van de gevolgen van geweld gericht op kinderen en bewustwording over en kennis van kindermishandeling vergroten. De virtual reality-ervaring kan cliënten motiveren tot verandering.

De VR-ervaring is nog volop in ontwikkeling. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws.

Resultaat

Professionals en een breed publiek zijn doordrongen van de (mogelijke) gevolgen van kindermishandeling. Cliënten zijn gemotiveerd om geweld binnen het gezin te stoppen.

Bijzonderheden

Maak een afspraak met Moviera en bezoek met uw cliënt een van de onze locaties. Zijn er meer cliënten binnen uw organisaties die u deze ervaring gunt? Dan kunt u de VR-bril ook voor een dagdeel inhuren. Ook dan is de huurprijs inclusief technische en inhoudelijke begeleiding.

Maatwerk

Moviera deelt haar kennis in allerlei vormen. Wij bieden bijvoorbeeld trainingen aan en organiseren kennisbijeenkomsten. Een heel andere behoefte? Maatwerk is ook mogelijk. Wij denken graag met u mee hoe wij binnen uw organisatie bij kunnen dragen aan kennisbevordering met betrekking tot huiselijk geweld, mensenhandel en eergerelateerd geweld.

Meer weten?
Neem contact met ons op

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.