Doelgroep

Medewerkers van kinderdagverblijven, welzijnsorganisaties, wijkteams en vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor de stappen 4 en 5 in de meldcode.

Waar

Online

2 uur

Di 25 mei van 10.00-12.00 uur

Over de training

In coronatijd, waarin het risico op huiselijk geweld groter is, is het voor jou als professional extra belangrijk om alert te zijn op signalen dat het niet goed gaat in de thuissituatie van jouw cliënt of leerling.

Er is veel aandacht voor in de politiek en de media. Misschien ervaar je zelf ook wel spanning. Voorlopig blijft corona onze levens beïnvloeden.

Moviera neemt je daarom mee in een modulaire online training, bestaande uit 3 modules. Deze modules gaan in op het signaleren van huiselijk geweld, dilemma’s, het gesprek aangaan en het inschatten en bespreken van veiligheid. Ze geven je handvatten om te handelen. Je kunt ervoor kiezen om 1, 2 of alle 3 de modules te volgen, afhankelijk van waar jou behoefte ligt.

 

Module 3: Inschatten en het bespreken van veiligheid en het opstellen van een veiligheidsplan

Deze module richt zich op stap 3, 4 en 5 van de meldcode. Je loopt in je werkpraktijk waarschijnlijk tegen veel situaties aan die om een inschatting vragen. En vanuit je professionaliteit wil je een juiste inschatting kunnen maken. Je wil het beste doen voor kinderen, ouders en je eigen gemoedsrust. Daarom gaan we in deze module in op risico’s die kunnen spelen in een gezin, doorpraten over veiligheid en inschatten en afspraken maken over veiligheid. We eindigen met het maken van een veiligheidsplan. Daarna volgt een korte terugkomsessie.

 

Aanmelden?
Stuur een e-mail naar preventie@moviera.nl, o.v.v. 'online module 3'

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.