Doelgroep

Medewerkers van kinderdagverblijven, welzijnsorganisaties, wijkteams en vrijwilligers

Waar

Online

2 uur

11 mei

Over de training

In coronatijd, waarin het risico op huiselijk geweld groter is, is het voor jou als professional extra belangrijk om alert te zijn op signalen dat het niet goed gaat in de thuissituatie van jouw cliënt of leerling.

Er is veel aandacht voor in de politiek en de media. Misschien ervaar je zelf ook wel spanning. Voorlopig blijft corona onze levens beïnvloeden.

Moviera neemt je daarom mee in een modulaire online training, bestaande uit 3 modules. Deze modules gaan in op het signaleren van huiselijk geweld, dilemma’s, het gesprek aangaan en het inschatten en bespreken van veiligheid. Ze geven je handvatten om te handelen. Je kunt ervoor kiezen om 1, 2 of alle 3 de modules te volgen, afhankelijk van waar jou behoefte ligt.

 

Module 1: Signaleren en omgaan met dilemma’s

Je hebt als professional een belangrijke rol bij het signaleren en de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. In deze module krijg je meer informatie over verschillende vormen van huiselijk geweld en de gevolgen.

We gaan aan de slag met signaleren en met dilemma’s die je in dit proces al tegenkomt en hoe je daar goed mee om kunt gaan.

Aanmelden?
Stuur een e-mail naar preventie@moviera.nl, o.v.v. 'online module 1'

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.