Doelgroep

Professionals in de regio Gelderland

Waar

Online, via Zoom

10:00 - 11:30

Dinsdag 21 september 2021

Onderzoek wijst uit dat geweld onder de LHBTI+ gemeenschap hoger is dan bij hetero’s. We zien ook dat het moeilijk is voor deze groep om de weg naar (de juiste) hulpverlening te vinden. Zij hebben andere behoeften als het gaat om benadering, veiligheid (binnen de opvang) en communicatie gedurende het hulpverleningstraject. Iets waar nog niet alle hulpverleners- en hulpverleningstrajecten op toegerust zijn, wat in sommige gevallen leidt tot handelingsverlegenheid. Movisie en Moviera organiseren daarom gezamenlijk een online bijeenkomst voor professionals die hier in de praktijk mee te maken hebben.

Wat heb jij nodig om huiselijk geweld en kindermishandeling goed aan te pakken? Vul anoniem de vragenlijst in.

Over het webinar

Tijdens de online bijeenkomst gaan we dieper in op de resultaten uit eerdere onderzoeken rondom dit thema. Maar we gaan ook met elkaar in gesprek. Hoe stel je als hulpverlener de juiste vragen? Is je communicatie en hulpverlening voldoende inclusief? Wat werkt wel en wat juist niet? Movisie wil tijdens deze online bijeenkomst graag van de professionals uit de praktijk horen wat zij doen om de beste hulpverlening aan deze doelgroep te bieden. Aan het eind van 2021 presenteert Movisie de resultaten van dit (praktijk-) onderzoek. Hierover worden de deelnemers van deze bijeenkomst op een later tijdstip geïnformeerd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voor wie?

Alle professionals in Gelderland die op enige wijze te maken (kunnen) krijgen met dit thema en meer willen weten over de feiten en cijfers uit wetenschappelijk onderzoek, behoefte hebben aan de uitwisseling van ervaringen en/of dit thema binnen de eigen organisatie op de agenda willen zetten. Ook hulpverleners van Moviera in Utrecht wordt gevraagd een bijdrage te leveren.

Van de bijeenkomst wordt een opname gemaakt voor intern gebruik. Door deel te nemen aan de bijeenkomst gaat u akkoord met opname en de (niet-commerciële) verspreiding hiervan.

 

Aanmelden?
Klik op de oranje button.

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.