Doelgroep

Algemeen publiek en professionals.

Waar

In overleg met de opdrachtgever (provincie Gelderland).

Wanneer

In overleg met de opdrachtgever.

Korte omschrijving

Jaarlijks zijn in Nederland 200.000 volwassenen slachtoffer van ernstig huiselijk geweld. En bijna 120.000 kinderen maken huiselijk geweld mee. Dit moet stoppen. Maak samen met ons het verschil en help huiselijk geweld aan te pakken! Dit kan door middel van de campagne Maak het verschil! tijdens de Week Zonder Geweld.

Door middel van aansprekend materiaal is er een boodschap geformuleerd voor het algemeen publiek en voor professionals. Er is ook een informatiepakket voor professionals beschikbaar. Dit informatiepakket inspireert en motiveert om een actieve bijdrage te leveren aan de campagne Maak het verschil. Professionals kunnen het verschil maken door huiselijk geweld bespreekbaar te maken met collega’s, vakgenoten, ketenpartners en patiënten of cliënten. Zij zijn de spreekbuis naar het algemene publiek.

Doel

Het doel van de campagne is om aandacht te vragen voor huiselijk geweld. Het gaat om het creëren van bewustwording onder de doelgroepen. Wij spreken hen direct aan met de boodschap Maak het verschil!. En stellen de vraag: Hoe maak jij het verschil? Zo wordt iemand persoonlijk aangesproken op zijn of haar gedrag in relatie tot het signaleren en melden van huiselijk geweld.

Resultaat

Na de campagne is de bewustwording onder het algemeen publiek vergroot. En zij weten wat zij kunnen doen als zij huiselijk geweld in hun omgeving tegenkomen.

Bijzonderheden

De campagne voor het algemeen publiek wordt via social sedia verspreid en sommige gemeenten organiseren lokale bijeenkomsten voor inwoners. De website www.zomaakikhetverschil.nl komt terug in iedere uiting die via social media wordt verspreid.

Maatwerk

Moviera deelt haar kennis in allerlei vormen. Wij bieden bijvoorbeeld trainingen aan en organiseren kennisbijeenkomsten. Een heel andere behoefte? Maatwerk is ook mogelijk. Wij denken graag met u mee hoe wij binnen uw organisatie bij kunnen dragen aan kennisbevordering met betrekking tot huiselijk geweld, mensenhandel en eergerelateerd geweld.

Meer weten?
Neem contact met ons op

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.