Doelgroep

Professionals

Professionals die in hun werk te maken hebben met huiselijk geweld.

Waar

Regio Utrecht en Gelderland

In overleg met de opdrachtgever.

Wanneer

In overleg met de opdrachtgever.

Korte omschrijving

Huiselijk geweld in de vorm van kindermishandeling, partnergeweld, oudermishandeling en ouderenmishandeling komt veel voor in onze samenleving. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor jongeren, volwassenen en gezinnen. Al te vaak blijken we chronisch geweld ondanks onze inspanning in de hulpverlening niet te stoppen. Draagt een ander perspectief op geweld wellicht bij aan de oplossing?

In deze training gaan we op zoek naar nieuwe perspectieven waaruit geweld betekenis kan krijgen. En hierdoor een plaats kan krijgen in de hulpverleningsrelatie.

Doel

  • Nieuwe perspectieven ontdekken over agressie en geweld

Resultaat

Deelnemers hebben nagedacht over het inzetten van agressie in hulpverleningsrelaties. Zo ontstaat een nieuw perspectief op agressie en geweld.

Extra informatie

Agressie komt van het Latijnse woord ‘aggredior’ wat toenadering zoeken betekent of toeschrijden betekent. Agressie kan worden gezien als communicatie. Dit in de context van verdrongen individualiteit in betrekking met de ander of de wereld waarmee het individu verbonden is. Wanneer er sprake is van innerlijke onderdrukking, waarbij de grenzen van het individu genegeerd worden, zal het individu in actie moeten komen om grenzen te stellen.

Maatwerk

Moviera deelt haar kennis in allerlei vormen. Wij bieden bijvoorbeeld trainingen aan en organiseren kennisbijeenkomsten. Een heel andere behoefte? Maatwerk is ook mogelijk. Wij denken graag met u mee hoe wij binnen uw organisatie bij kunnen dragen aan kennisbevordering met betrekking tot huiselijk geweld, mensenhandel en eergerelateerd geweld.

Meer weten?
Neem contact met ons op

Direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op.

088 3 744 744

Noodgeval? Twijfel niet. Bel 112

Wilt u live chatten met een medewerker?

Maandag t/m vrijdag

16:00 – 06:00

Zaterdag, zon- en feestdagen:

20:00 – 06:00

De chat is bedoeld voor inhoudelijke vragen.


Anoniem chatten

Wilt u dat wij contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.