Symposium Binnenlandse Mensenhandel 19 oktober 2018

Op vrijdag 19 oktober organiseren Moviera, Veilig Thuis Utrecht en Pretty Woman een symposium’Binnenlandse Mensenhandel’ voor de provincie Utrecht. Speciaal hiervoor hebben wij de nationaal rapporteur Mensenhandel, Herman Bolhaar en Naïma Azough (o.a. voorzitter van de Landelijke Commissie voor een verbeterde aanpak van de zorg voor meisjesslachtoffers van loverboys) bereid gevonden te vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van binnenlandse mensenhandel.

Er bestaan vele vormen van binnenlandse mensenhandel. Loverboyproblematiek is een bekende vorm, maar bijvoorbeeld ook verplicht bedelen, onder druk misdrijven plegen of orgaanhandel vallen onder mensenhandel.

Na signaleren, nu handelen
Twee jaar geleden was het eerste seminar waarbij de nadruk lag op het signaleren. Dit seminar gaat in op het vervolg. Als je als professional signalen hebt van mensenhandel, wat kun je dan doen? Waar moet je op letten? Hoe werk je samen met alle betrokkenen? Ook gaan we in op de nieuwste ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld op het gebied van jongensprostitutie.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van lokale teams, diverse hulporganisaties, medewerkers SAVE, huisartsen, professionals uit het onderwijs etc. uit de provincie Utrecht.

Doel seminar
Het doel van dit seminar is om handvatten te geven in wat jij kunt doen als je hebt gesignaleerd dat er mogelijk sprake is van mensenhandel. Dit jaar hebben wij daarom vier inspirerende workshops voor jou geselecteerd verzorgd door de politie, Veilig Thuis Utrecht, Moviera en Pretty Woman.

Wij vragen je deze datum alvast te reserveren in jouw agenda. De uitnodiging met het programma en de mogelijkheid tot aanmelden volgt eind augustus.Datum
Vrijdag 19 oktober 2018, 09.00 – 12.30

Locatie
Stadskantoor Utrecht, Stadsplateau 1 in Utrecht

Terug naar nieuwsoverzicht