Rapper introduceert safetyNed

Donderdag 22 juni jl. was de introductie van safetyNed. Net na de opening van de Burgemeester van Combine stad, werd Danny Dijkhuizen op het podium geroepen. Onder zijn artiestennaam Flinke Jongen bracht hij zijn nieuwste nummer “Beschadigd” ten gehore. Danny schreef dit nummer speciaal voor de introductie van SafetyNed.

In Beschadigd zingt Danny over wat huiselijk geweld met je doet. Toen Danny 11 jaar oud was, werden zijn moeder en zijn twee broertjes vermoord door de vriend van zijn moeder. Hij verwerkt zijn verleden door het over te rappen. Danny zegt over het nummer: “Beschadigd is een autobiografisch liedje met een heel actueel maatschappelijk onderwerp. Het gaat over de tekortkomingen/beschadigingen die ik heb overgehouden aan verschillende negatieve ervaringen in het verleden.”

Hij hoopt anderen te kunnen raken met zijn nieuwe nummer: “Met dit dansbare maar toch emotioneel liedje, hoop ik mensen te inspireren, te motiveren, hoop en kracht te geven om zichzelf weer op te kunnen pakken. Zeker wanneer het momenteel minder gaat. Maar ook om in te laten zien dat je alles kan bereiken, wat je wilt bereiken, zelfs ondanks de negatieve ervaringen die mensen meemaken. Zelf ben ik daar een voorbeeld in.”.

Kijk hier de video!
In de video een mooie gastrol voor collega-rapper Lange Frans. Hij nodigt Flinke Jongen uit zijn verhaal te delen. En dat doet Danny. Met verve. Kijk hier de video

Over Flinke Jongen
Flinke Jongen heet in het dagelijks leven Danny Dijkhuizen. De naam Flinke Jongen staat voor de heftige gebeurtenissen die hij in zijn jeugd heeft meegemaakt. In die periode moest hij een flinke jongen zijn en doorgaan. Hij verwerkt zijn heftige verleden door erover te rappen. Danny is naast rapper en inspirerend spreker, ook oprichter van Kids4Dreams en geeft les in het basisonderwijs op het gebied van sociale vaardigheden.

Over safetyNed #veilig online
SafetyNed is de expert op het gebied van online veiligheid. SafetyNed biedt cliënten en hulpverleners kennis en tools om veilig online te kunnen zijn. SafetyNed ondersteunt slachtoffers, hulpverleners, politie en justitie en geeft voorlichting over o.a. veilig gebruik van technologie, bescherming van digitale gegevens van slachtoffers en de inzet van technolgie bij vervolging van daders. SafetyNed is een project van de samenwerkende organisaties voor slachtoffers van huiselijk geweld. Zie voor meer info: http://safetyned.org/

rapper

Terug naar nieuwsoverzicht